Jordgubbschutney med chili

30 min Frukost Tillbehör
Jordgubbschutney med chili

Jordgubbschutney är en ny, söt och kryddig favorit till grillad kyckling. Denna chutney passar också bra till ost.

Ingredienser

Jordgubbar
1 liter
Gula lökar
2
Röd chili
½
2 msk
Rödvinsvinäger
½ dl
Rårörsocker
1 dl
Kanelstång
1
Salt
1 tsk

Gör så här

  • Ansa och skär jordgubbarna i bitar. Skala och hacka lökarna. Kärna ur och strimla chilin.
  • Fräs lök och chili i smör-&rapsolja i en gryta. Rör i jordgubbar, vinäger, socker, kanel och salt.
  • Koka utan lock 20–30 min tills vätskan kokat in. Häll upp i rengjorda burkar. Förvara kallt.
  • Håller ca 1 vecka i kyl.
Markera receptet som tillagat

Gör dubbel sats och ta med som gå-bort-present till grillkalaset.

Näringsvärden, per dl

Energi:

160 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per dl
Fiber: - 2,7 g
Protein: 2,5 % 1 g
Fett: 27,7 % 5 g
Kolhydrater: 69,8 % 27,4 g
https://www.arla.se/recept/jordgubbschutney-med-chili/