Jordgubbscheesecake med lime

Jordgubbscheesecake med lime

Buffé Efterrätt
Går att frysa
Hemligheten i denna jordgubbscheesecake är fyllningen. En sagolikt god och enkel cheesecake som dessutom är vacker att servera. Perfekt för sommarens alla tillfällen!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/jordgubbscheesecake-med-lime/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150° eller 135° varmluft.
  • Smält smöret. Mixa eller krossa kexen och blanda med smör och kanel.
  • Tryck ut smulorna på botten i en form med löstagbar kant, ca 20x30 cm eller 24 cm i diameter.
  • Rör ihop ingredienserna till fyllningen och häll i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Låt svalna.
  • Smält marmeladen med 1 msk vatten i en kastrull och fördela den över kakan.
  • Garnera jordgubbscheesecake med lime och halverade jordgubbar.
Klart!
Energi:

345 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 19 g

Ingredienser

Botten:
75 g
Digestivekex
8
Malen kanel
1 krm
Fyllning:
Ägg
2
Strösocker
2 msk
250 g
Jordgubbssylt
½ dl
3 dl
Majsstärkelse
2 msk
Lime
rivet skal och saft av 1
Garnering:
Aprikosmarmelad
1½ dl
Lime i skivor
Färska jordgubbar