Jordgubbar med vit chokladkräm

1 tim
Arbetstid: 20 min
Dessert
Jordgubbar med vit chokladkräm

Den lena chokladkräm lyfter verkligen jordgubbarna och chilin ger dem ett välkommet sting. Variera genom att använda säsongens bär eller frukter!

Ingredienser

Jordgubbar
500 g
Röd chili
1
Lime, rivet skal och saft
1
Färsk mynta
1 kruka
Rostade kokoschips

Vit chokladkräm:

Vit choklad
100 g
1½ dl
2 dl

Gör så här

  • Hacka chokladen till chokladkrämen. Koka upp grädden, ta från värmen och rör ner chokladen tills den smält. Häll upp i en bunke och låt kallna helt i kyl.
  • Skär jordgubbarna i bitar. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda jordgubbar, chili, limeskal och -saft.
  • Spara några myntablad till garnering och hacka resten grovt. Vänd ner myntan i jordgubbssalladen.
  • Vispa chokladgrädden tjock och rör ner yoghurten. Varva jordgubbssallad och vit chokladkräm i små glas. Toppa med kokoschips och färsk mynta.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

402 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,6 g
Protein: 5,5 % 5,4 g
Fett: 66,2 % 30,1 g
Kolhydrater: 28,3 % 28 g
https://www.arla.se/recept/jordgubbar-med-vit-chokladkram/