Jordgubbar med varm mandelhonung

Jordgubbar med varm mandelhonung

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

Raffinerat enkel jordgubbsdessert för alla som gillar honung.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 liter jordgubbar
  • 1 dl mandel
  • 1 dl honung
  • rivet skal av ½ citron
  • 2 dl Arla® mild yoghurt grekisk

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Lägg jordgubbarna i fyra djupa tallrikar. Dela mandeln på längden. Hetta upp en stekpanna och lägg i mandel eller nötter. Rosta tills de får färg och rör om då och då. Rör i honung och låt den bli varm men inte koka. Smaksätt med citronskal. Klicka den heta honungen över jordgubbarna och servera med iskall matyoghurt.

Tips:

Mandeln kan bytas ut mot pinjenötter.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag