Jitterbuggare med kardemumma

Jitterbuggare med kardemumma

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(29 st)

Dansant liten mördegskaka med frasig maräng – en riktig 40-talsklassiker.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 15 st

Maräng:

  • 1 äggvita
  • 1 dl strösocker

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Hacka ihop mjöl, kardemumma, socker och smör. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Lägg degen på mjölat plastfolie och platta ut den till en rektangel, ca 15 x 20 cm. Låt vila i kyl 10 min. Vispa äggvitan till vitt skum. Tillsätt socker och fortsätt vispa till ett fast skum. Bred marängen över degen. Rulla ihop som en rulltårta. Låt vila i kyl ca 10 min. Skär den i 1 cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i mitten av ugnen 15–20 min.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 110 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 14 g
  • Fett: 6 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem