Japchae - sötpotatisnudlar med svamp och biff

40 min Lunch Middag
Japchae - sötpotatisnudlar med svamp och biff

Japchae är en koreansk nudelwook gjord på sötpotatisnudlar, krispiga grönsaker, svamp och kött som får slungas i en hetsyrlig sås. Namnet kommer från de koreanska orden ”jap” som betyder blandning och ”chae” som betyder grönsaker. En perfekt middagsmåltid när du vill sätta guldkant på vardagen!

Nytt

Ingredienser

Glasnudlar (sötpotatisnudlar)
300 g
Ryggbiff
500 g
Morötter
3
Liten purjolök
1
Röd paprika
1
Färsk spenat
200 g
Shiitakesvamp
300 g
2 msk

Sås:

Japansk soja
½ dl
Sesamolja
2 msk
Gochujang
1 msk
Mirin
1 tsk
Pressad citronsaft
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm

Till servering:

Rostade sesamfrön
1 msk

Gör så här

  • Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av nudlarna i en sil och skölj under rinnande kallt vatten.
  • Skär köttet i tunna strimlor. Skala och skär morötterna i tunna strimlor. Ansa purjolöken. Skär ner i 10 cm långa bitar och strimla fint på längden. Skölj och kärna ur paprikan. Skär i tunna strimlor.
  • Skölj bladspenaten nogrannt och borsta bort eventuell smuts från shiitakesvampen.
  • Sås: Blanda ihop soja, sesamolja, gochujang, mirin och citronsaft, salt och svartpeppar till en sås.
  • Hetta upp smör- och rapsolja i en vid stekpanna eller wookpanna med höga kanter. Stek köttet gyllene i ca 5 min. Lägg över på en tallrik och stek sedan svampen gyllene.
  • Tillsätt grönsakerna och stek i ytterligare 5 min. Vänd i nudlarna och köttet i stekpannan.
  • Häll över såsen och blanda runt väl. Toppa japchae med sesamfrön och servera direkt.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

638 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,4 g
Protein: 21,7 % 34,1 g
Fett: 27 % 19,5 g
Kolhydrater: 51,3 % 80,6 g
https://www.arla.se/recept/japchae-sotpotatisnudlar-med-svamp-och-biff/