Japchae - sötpotatisnudlar med svamp och biff
40 min
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Japchae är en koreansk nudelwook gjord på sötpotatisnudlar, krispiga grönsaker, svamp och kött som får slungas i en hetsyrlig sås. Namnet kommer från de koreanska orden ”jap” som betyder blandning och ”chae” som betyder grönsaker. En perfekt middagsmåltid när du vill sätta guldkant på vardagen!
Nytt
Ingredienser
Glasnudlar (sötpotatisnudlar)
|
300 g |
---|---|
Ryggbiff
|
500 g |
Morötter
|
3 |
Liten purjolök
|
1 |
Röd paprika
|
1 |
Färsk spenat
|
200 g |
Shiitakesvamp
|
300 g |
2 msk |
Sås:
Japansk soja
|
½ dl |
---|---|
Sesamolja
|
2 msk |
Gochujang
|
1 msk |
Mirin
|
1 tsk |
Pressad citronsaft
|
1 msk |
Salt
|
1 krm |
Svartpeppar
|
1 krm |
Till servering:
Rostade sesamfrön
|
1 msk |
---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
638 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 6,4 g |
Protein: | 21,7 % | 34,1 g |
Fett: | 27 % | 19,5 g |
Kolhydrater: | 51,3 % | 80,6 g |

