Janssons frestelse med lax

1 tim Förrätt Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Janssons frestelse med lax

Janssons frestelse med gravad lax istället för klassisk ansjovis är jättegott. Perfekt rätt året om när du har en bit gravlax över.

Ingredienser

Potatis
2 kg
Purjolökar
2
Gravad lax
200 g
15 g
Salt
1 tsk
Hackad färsk dill
4 msk
Ströbröd
2 msk
2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skala och strimla potatisen. Strimla purjolöken. Grovhacka laxen.
  • Fräs purjolöken mjuk i smör i en stekpanna.
  • Blanda potatis, purjolök, lax, salt och dill i en smord, stor ugnssäker form eller i två mindre.
  • Häll på grädden och strö över ströbröd. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Låt kallna.
Klart!

Variera med rökt lax, rivet citronskal och persilja.

https://www.arla.se/recept/janssons-frestelse-med-lax/