Janssons frestelse med lax
1 tim
•
Arbetstid: 20 min
Förrätt
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•
Janssons frestelse med gravad lax istället för klassisk ansjovis är jättegott. Perfekt rätt året om när du har en bit gravlax över.
Ingredienser
|
Potatis
|
2 kg |
|---|---|
|
Purjolökar
|
2 |
|
Gravad lax
|
200 g |
| 15 g | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Hackad färsk dill
|
4 msk |
|
Ströbröd
|
2 msk |
| 2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Variera med rökt lax, rivet citronskal och persilja.
Näringsvärden, per port
Energi:
345 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,7 g |
| Protein: | 12,3 % | 10,5 g |
| Fett: | 33,8 % | 13,2 g |
| Kolhydrater: | 53,9 % | 45,8 g |