Italiensk maräng med färskostmousse och hjortron
                                    Dessert
                                    Middag
                        
                    
                
                    •
                    
            
         
    Lyxig dessert som lyfter det svenska guldet, hjortron och ost! Krämigt, sött och syrligt - passar alla smaker. Det går utmärkt att förbereda denna dessert några dagar innan den ska avnjutas. Detta recept är skapat av Desirée Jaks, Årets Kock 2023.
Ingredienser
Färskostmousse:
| 300 g | |
| 3 dl | |
| 
                                            
                                                Gelatinblad
                                            
                                     | 5 | 
| 
                                            
                                                Äggulor
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Strösocker
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     | ½ dl | 
Hjortronmylta:
| 
                                            
                                                Frysta hjortron
                                            
                                     | 500 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Ekologisk citron
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Strösocker
                                            
                                     | 2½ dl | 
| 
                                            
                                                Stjärnanis
                                            
                                     | 2 | 
Italiensk maräng:
| 
                                            
                                                Äggvitor, ca 150 g
                                            
                                     | 5 | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | ½ krm | 
| 
                                            
                                                Strösocker, ca 250
                                            
                                     | 2¾ dl | 
| 
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     | ½ dl | 
Gör så här
Färskostmousse:
Hjortronmylta:
Italiensk maräng:
Vid servering:
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
769 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,8 g | 
| Protein: | 4,9 % | 9,2 g | 
| Fett: | 40,1 % | 34,9 g | 
| Kolhydrater: | 55 % | 104,2 g | 
 
     
     
     
     
    &format=webp) 
     
     
     
     
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp)