Italiensk kycklingsoppa
40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•
&format=webp)
Matig kycklingsoppa med linser, rotfrukter och kyckling.
Ingredienser
Gula lökar
|
2 |
---|---|
Morötter
|
2 |
Rotselleri
|
100 g |
Kycklingbröstfiléer
|
2 |
Rökt fläsk
|
50 g |
Kycklingbuljong
|
8 dl |
2 dl | |
Torkade röda linser
|
1½ dl |
Torkad basilika
|
2 tsk |
Svartpeppar
|
½ tsk |
Hackad färsk persilja
|
½ dl |
Salt
|
ev ½ tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Tärna, koka och frys in rotfrukter som mjuknat. Gott i grytor och soppor.
Näringsvärden, per port
Energi:
354 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,6 g |
Protein: | 35,6 % | 31,1 g |
Fett: | 35 % | 14 g |
Kolhydrater: | 29,4 % | 25,6 g |

