Martin Moses berättar mer om Årets rätt 2020

Modern, grön och skön är Årets rätt 2020 som skapats av Årets kock Martin Moses.

Torskbiffar stekta i knaprig panko och grovt mos på vita rotfrukter, och till det friska citronpicklade grönsaker, en härligt grön skummig dillsås och som topping lite rostade frön.

– Rätten återspeglar mig som matlagare. Den har ett tydligt avstamp i vår svenska mattradition men med moderna smaker, en fräschör och mycket textur, säger Martin Moses.

Rätten kan se avancerad och lyxig ut. Men den består av flera sinsemellan lättlagade moment som alla går att förbereda. 

– Jag tror att det här är en rätt som passar alla just för att den är relativt enkel. Den innehåller också råvaror som alla känner igen.

Receptet: Årets rätt 2020 - Torskbiffar med skummig dillsås

Martin Moses

Gör: Kock på SK Mat & Människor i Göteborg med en stjärna i Guide Michelin. Årets kock 2019.

Bor: Utanför Göteborg.

Familj: Fru och två barn.

Favoriträtt: Raggmunk med fläsk.

Har alltid i kylen: Smör, det förhöjer allt, färdiga gnocchi för att göra snabb vardagsmat, och srirachasås för att den aldrig tar slut.