Inkokt lax med ingefära

Inkokt lax med ingefära

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(134 st)

Inkokt lax är en klassisk rätt som går bra att förbereda. Både stora och små gillar inkokt lax.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g laxfilé

Lag:

  • ½ purjolökar
  • 50 g färsk ingefära
  • 1 citron
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk salt
  • dillstjälkar

Sås:

  • 2 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • rivet skal av ½ citroner
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • ½ dl hackad färsk dill
  • 2 krm salt

Gör så här:

Gör så här:

Skär purjolöken i mindre bitar. Skala och skiva ingefäran. Skiva citronen. Lägg ingredienserna till lagen i en vid kastrull. Häll på 1 liter vatten. Koka under lock ca 10 min. Lägg i laxen och koka på svag värme under lock ca 12 min. Låt laxen kallna i lagen. Blanda ingredienserna till såsen.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem