Injera
1 tim
Buffé
Huvudrätt
Middag
Varmrätt
Tillbehör
•
&format=webp)
Injera är fermenterade glutenfria pannkakor från Etiopien som bakas med teffmjöl. Vi har gjort en förenklad variant av dessa pannkakor, som egentligen ska jäsa och fermenteras i flera dagar. Dessa pannkakor är ett givet tillbehör till etiopiska kött- och grönsaksgrytor.
Ingredienser
Torrjäst
|
1 pkt |
---|---|
Ljummet vatten, ca 37°
|
8 dl |
Teffmjöl
|
4 dl |
Bovetemjöl
|
4 dl |
Salt
|
2 tsk |
Kokhett vatten
|
1 dl |
Matolja, till stekning
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
495 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 8,8 g |
Protein: | 15,1 % | 18,4 g |
Fett: | 5,7 % | 3,2 g |
Kolhydrater: | 79,2 % | 96,4 g |

