Dukkah med dillfrön

Dukkah med dillfrön

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

45 min

Dukkah är ett smakrikt frö-och nötströssel från Mellanöstern som passar att strö över det mesta. Vår variant smaksätts med rostade dill-, kummin- och sesamfrön.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Dukkah:

  • 4 msk hasselnötter
  • 4 msk sesamfrön
  • 1 tsk dillfrön
  • 1 tsk hela fänkålsfrön
  • 1 tsk kumminfrön
  • 1 tsk flingsalt

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Hacka hasselnötterna. Rosta nötter och frön i en torr, varm stekpanna tills de är gyllene, ca 4-5 min.
  2. Lägg genast över på ett fat, blanda med salt och låt svalna helt. Förvara i en burk med tättslutande lock.

Tips:

Denna kryddblandning med crunch passar utmärkt som strössel på t ex avokadomacka, ugnsbakad lax eller på rostade grönsaker.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 100 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 1 g
  • Fett: 10 g

Skriv ut

Andra goda förslag