Fläskfilé med aprikoser

Fläskfilé med aprikoser

30 min Huvudrätt
Spännande rätt där torkade aprikoser och mynta kliver fram som smaksättare.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Dela filén i två bitar. Skala och klyfta löken.
  • Bryn köttet i smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Krydda med salt, peppar och ingefära.
  • Fräs löken bredvid köttet i pannan. Lägg i aprikoserna.
  • Tillsätt grädde och buljongtärning. Låt allt sjuda under lock ca 10 min.
  • Ta upp köttet och skär det i skivor. Lägg tillbaka i såsen och strö över myntan.
Klart!

Ingredienser

Fläskfilé
600 g
Gula lökar
2
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Malen ingefära
1 tsk
Torkade aprikoser
12
2½ dl
Köttbuljong
½ tärning
Hackad färsk mynta
2 msk