Ingefärskladdkaka med apelsingrädde

1 tim
Arbetstid: 35 min
Fika
Frysbar
Ingefärskladdkaka med apelsingrädde

Underbar kladdkaka med smak av syltad ingefära. Kakan serveras med vispad grädde som smaksatts med bitar och skal av apelsin.

Ingredienser

100 g
Ägg
2
Strösocker
3 dl
Vetemjöl
1½ dl
Vaniljsocker
1½ tsk
Kakao
3 msk
Finhackad syltad ingefära
2 msk

Apelsingrädde:

Apelsin
1
3 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Bryn smöret i en kastrull, observera att det inte bara ska smälta utan få en brun färg. Låt svalna något.
  • Rör ihop ägg och socker. Tillsätt mjöl, vaniljsocker, kakao och ingefära. Häll i smöret och rör till en jämn smet.
  • Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt svalna.
  • Riv skalet från apelsinen och skala den sedan med en kniv, skär ut hinnfria klyftor och skär dem i bitar.
  • Vispa grädden och vänd ner apelsinskal och bitar.
  • Servera kakan med apelsingrädden.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

447 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 1,5 g
Protein: 3,8 % 4,2 g
Fett: 54,1 % 27,3 g
Kolhydrater: 42,1 % 46,3 g
https://www.arla.se/recept/ingefarskladdkaka-med-apelsingradde/