Ingefärskaramell med valnötter

20 min
Ingefärskaramell med valnötter

Snabbt fixat godis med smak av ingefära. Kanske en ny favorit till jul?

Ingredienser

Valnötter
2 dl
100 g
Ljus sirap
¾ dl
Strösocker
½ dl
Malen ingefära
2 tsk

Gör så här

  • Rosta nötterna i en varm stekpanna. Ta upp och hacka dem grovt.
  • Smält smöret i stekpannan. Rör i sirap, socker och ingefära.
  • Låt koka på medelvärme 4–5 min till gyllenbrun färg. Blanda ner nötterna.
  • Häll smeten på ett bakplåtspapper. Låt svalna och skär i bitar.
Markera receptet som tillagat

Variera med andra nötter eller mandel.

Näringsvärden, per st

Energi:

49 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,3 g
Protein: 3,3 % 0,4 g
Fett: 67,9 % 3,8 g
Kolhydrater: 28,8 % 3,5 g
https://www.arla.se/recept/ingefarskaramell-med-valnotter/