Ingefärskaramell med valnötter

20 min
Ingefärskaramell med valnötter

Snabbt fixat godis med smak av ingefära. Kanske en ny favorit till jul?

Ingredienser

Valnötter
2 dl
100 g
Ljus sirap
¾ dl
Strösocker
½ dl
Malen ingefära
2 tsk

Gör så här

  • Rosta nötterna i en varm stekpanna. Ta upp och hacka dem grovt.
  • Smält smöret i stekpannan. Rör i sirap, socker och ingefära.
  • Låt koka på medelvärme 4–5 min till gyllenbrun färg. Blanda ner nötterna.
  • Häll smeten på ett bakplåtspapper. Låt svalna och skär i bitar.
Klart!

Variera med andra nötter eller mandel.

Näringsvärden, per styck

Energi:

45 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 3 g
https://www.arla.se/recept/ingefarskaramell-med-valnotter/