Ingefärsglass med punsch

4 tim 20 min Dessert Efterrätt
Ingefärsglass med punsch

Festglass är glas som står färdig i frysen. Garnera med chokladdoppade physalis.

Ingredienser

Syltad ingefära
5
Äggulor
3
Florsocker
1 dl
4 dl
Punsch
2 msk

Garnering:

Mörk choklad
50 g
Physalis

Gör så här

  • Riv ingefäran grovt. Vispa ihop äggulor och florsocker. Vispa grädden och blanda ner ingefära, äggblandning och punsch.
  • Häll smeten på glas. Frys i minst 4 tim.
  • Dela chokladen i bitar och smält den i en skål över vattenbad eller i mikro. Doppa bären i chokladen. Låt stelna på smörpapper i kyl.
  • Ta fram glassen 15 min före serveringen. Garnera med bären.
Klart!
https://www.arla.se/recept/ingefarsglass-med-punsch/