Indiska tomatbönor
25 min
•
Arbetstid: 25 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
En lättlagad indisk rätt med många härliga smaker. Kokos ger maträtten en touch av södra Indien. Servera gärna till kyckling om du inte vill ha den vegetarisk.
Ingredienser
|
Blomkål
|
ca 400 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
| 1 msk | |
|
Garam masala
|
1½ msk |
|
Konserverade körsbärstomater
|
400 g |
|
Krossade tomater med vitlök
|
400 g |
|
Riven färsk ingefära
|
1 msk |
|
Stora vita bönor
|
400 g |
| 2 dl | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Färsk koriander
|
1 kruka |
|
Kokosflingor
|
ev 4 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
293 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 13,6 g |
| Protein: | 18,6 % | 13,4 g |
| Fett: | 39,6 % | 13,1 g |
| Kolhydrater: | 41,8 % | 30,1 g |