Indiska linspannkakor

35 min Huvudrätt Lunch Middag
Indiska linspannkakor

Guldgula och mättande linspannkakor till middag med spännande kryddning. Funkar perfekt med matyoghurt och en god tomatsallad.

Ingredienser

Kokta torkade röda linser
3 dl
Salladslök
100 g
Vetemjöl
2½ dl
Spicy garam masala
1 tsk
Malen gurkmeja
1 tsk
Salt
1½ tsk
5 dl
2 dl
Ägg
3
2 msk
Tomater
250 g
Hackad färsk koriander
½ dl
2 msk

Gör så här

  • Skölj linserna. Skiva löken tunt.
  • Vispa mjöl, kryddor, ½ tsk salt och mjölken till en slät smet. Tillsätt 1 dl matyoghurt, ägg, 1 dl linser och hälften av löken.
  • Finhacka tomaterna och blanda till en sallad med resten av linserna och löken samt 1 tsk salt och koriander.
  • Stek tunna pannkakor i smör-&rapsolja.
  • Servera med tomatsalladen och resten av matyoghurten.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

500 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 23 g
Kolhydrater: 50 g
Fett: 21 g
https://www.arla.se/recept/indiska-linspannkakor/