Indisk currytorsk

Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Indisk currytorsk

Smakrik torsk med curry och söta ärter. Garam masala kan bytas ut mot currypasta och torsken mot kummel eller kolja.

Ingredienser

Torskrygg
400 g
Basmatiris
3 dl
Garam masala
1 msk
2 dl
Frysta gröna ärter
250 g
Salt
1 tsk
2 msk

Gör så här

  • Skär fisken i bitar och strö över salt. Låt stå ca 15 min.
  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Fräs garam masalan i smör i en stekpanna på svag värme i ca 1 min. Tillsätt crème fraiche och ½ dl vatten.
  • Torka av fisken lätt med hushållspapper. Lägg fisken i såsen och låt sjuda under lock i ca 4 min. Tillsätt ärterna på slutet.
  • Servera med riset.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

475 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 27 g
Kolhydrater: 57 g
Fett: 15 g
https://www.arla.se/recept/indisk-currytorsk/