Filmjölksbröd

Filmjölksbröd

Betyg

(379 st)

Vårt filmjölksbröd är fylld med nyttiga godsaker och bakas ut på direkten. Filmjölksbröd håller sig saftigt och gott i flera dagar.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 1 st

  • 2 dl fiberhavregryn
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl krossade linfrön
  • 1 dl russin
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 4 dl Arla® filmjölk Filmjölk 3%
  • ½ dl flytande honung
  • ½ dl lingonsylt

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i filmjölk, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 ½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 2835 kcal
  • Protein: 71 g
  • Kolhydrater: 406 g
  • Fett: 91 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem