Filmjölksbröd

Filmjölksbröd

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(424 st)

Vårt filmjölksbröd är fylld med nyttiga godsaker och bakas ut på direkten. Filmjölksbröd håller sig saftigt och gott i flera dagar.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 1 st

  • 2 dl fiberhavregryn
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl krossade linfrön
  • 1 dl russin
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 4 dl Arla® filmjölk Filmjölk 3%
  • ½ dl flytande honung
  • ½ dl lingonsylt

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i filmjölk, honung och sylt.
  3. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 ½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim.
  4. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 2835 kcal
  • Protein: 71 g
  • Kolhydrater: 406 g
  • Fett: 91 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag