Ädelosthummus

Brunch
Ädelosthummus

Hummus får vi aldrig nog av. Här är en extra krämig variant med ädelost. Underbart god att servera med grönsaksstavar och gott bröd. Denna hummus passar även bra att servera som fyllning i en baguette eller som dipp till stekt kyckling.

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
Nytt

Ingredienser

140 g
Ljus tahini
½ dl
Vatten
1 dl
Citronsaft
2 msk
Vitlöksklyfta
1
Malen spiskummin
1 tsk
Salt
1 tsk
Kokta kikärter, ca 230 g avrunna
1 burk

Till servering:

Kallpressad olivolja
1 msk
Oxalis
ev 10 blad
Rädisor
1 knippe
Morötter
2
Gurka
1
Knäckebröd

Gör så här

  • Dela ädelosten på hälften. Lägg ner ena halvan i en mixer. Tillsätt tahini, vatten, citronsaft, skivad vitlök, spiskummin och salt. Mixa till ett fluff.
  • Tillsätt sköljda och avrunna kikärtor. Mixa slätt. Smaka av med ev mer salt.
  • Bred ut hummusen på ett fat. Smula på resterande ädelost och ringla över olivolja. Toppa gärna med lite oxalis.
  • Ansa och skär grönsakerna i bitar. Servera ädelosthummus med bröd och grönsaker.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

230 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 6,6 g
Protein: 8,5 g
Kolhydrater: 22,6 g
Fett: 11,7 g
https://www.arla.se/recept/hummus-med-kvibille-adel/