Hummersoppa med chili och syrad grädde
1 tim 30 min
Huvudrätt
Middag
Frysbar
•
Ta tillvara på hela hummern och använd skalen till en fond smaksatt med tomat, konjak och kryddor. För bästa smak, låt soppan vila en stund och värm igen innan servering. Detta recept är skapat av Jimmi Eriksson, Årets kock 2016.
Jimmi Eriksson
Årets kock 2016
Ingredienser
|
Bananschalottenlök
|
1 |
|---|---|
|
Röd chili
|
½ |
|
Fänkål
|
½ |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Matolja
|
1 msk |
|
Tomatpuré
|
1 tsk |
|
Hummerfond
|
1½ msk |
|
Vatten
|
5 dl |
|
Konjak
|
4 cl |
| 5 dl | |
|
Tabasco
|
5 droppar |
|
Salt
|
1 tsk |
| 50 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
516 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,4 g |
| Protein: | 3,5 % | 4,4 g |
| Fett: | 87,7 % | 51,2 g |
| Kolhydrater: | 4,3 % | 5,4 g |