Hummersoppa

1 tim 30 min Förrätt
Frysbar
Hummersoppa

Hummersoppa är riktigt lyxigt. Det är så bra att verkligen ta tillvara på hela hummern, som är dyr och fin. Här rostar vi skalen i ugnen tillsammans med rotfrukter för att få ut maximalt med smak. Toppad med forellrom och hummerkött platsar denna hummersoppa vid de allra finaste av bjudningar.

Ingredienser

Humrar
2
Bananschalottenlökar
2
Vitlöksklyftor
2
Morötter
2
Rotselleri
100 g
Tomatpuré
3 msk
Torrt vitt vin
1 dl
5 dl
Vatten
5 dl
Färsk dill
1 kruka
Fisksås
3 msk
Konjak
2 msk
Tabasco
5 droppar
Salt
1 tsk

Till servering:

Färska örter
Forellrom
50 g
Surdegsbaguette
1

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Plocka ur köttet från humrarna. Lägg köttet i en skål i kylen fram till servering.
  • Lägg skal och huvuden i en långpanna. Skala och grovhacka lök, vitlök, morot och rotselleri. Blanda med hummerskal och tomatpuré. Rosta mitt i ugnen 20-25 min.
  • Krossa rostade hummerkal och rotfrukter grovt med en slev. Lägg i en rymlig kastrull. Häll på vin, grädde och vatten. Koka upp och sjud ca 30 min.
  • Ta från värmen och tillsätt grovt hackad dill. Låt dra ca 10 min, så att smakerna sätter sig.
  • Sila av soppan och smaka upp med fisksås, konjak, tabasco och salt.
  • Mixa soppan med stavmixer så den blir skummig.
  • Toppa hummersoppan med hummerköttet. Garnera med lite färska örter och forellrom. Servera med baguatte.
Klart!

Näringsvärden, per portion utan bröd

Energi:

587 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 17 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 52 g
https://www.arla.se/recept/hummersoppa/