Hummersoppa
1 tim 30 min
Förrätt
Frysbar
•
&format=webp)
Hummersoppa är riktigt lyxigt. Det är så bra att verkligen ta tillvara på hela hummern, som är dyr och fin. Här rostar vi skalen i ugnen tillsammans med rotfrukter för att få ut maximalt med smak. Toppad med forellrom och hummerkött platsar denna hummersoppa vid de allra finaste av bjudningar.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Humrar
|
2 |
---|---|
Bananschalottenlökar
|
2 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Morötter
|
2 |
Rotselleri
|
100 g |
Tomatpuré
|
3 msk |
Torrt vitt vin
|
1 dl |
5 dl | |
Vatten
|
5 dl |
Färsk dill
|
1 kruka |
Fisksås
|
3 msk |
Konjak
|
2 msk |
Tabasco
|
5 droppar |
Salt
|
1 tsk |
Till servering:
Färska örter
|
|
---|---|
Forellrom
|
50 g |
Surdegsbaguette
|
1 |
Gör så här
Näringsvärden, per portion utan bröd
Energi:
587 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 17 g |
Kolhydrater: | 8 g |
Fett: | 52 g |

