Hot cross buns

Hot cross buns

2 tim
Mellanmål
Går att frysa
Hot cross buns är en kryddig vetebulle med torkad frukt och ett kors av glasyr. Bullen äts i många länder traditionsenligt på långfredagen, men passar året om såklart!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hot-cross-buns/

Gör så här

  • Blanda alla torra ingredienser i en degbunke.
  • Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt svalna till ca 37°.
  • Häll ner mjölkblandningen och ägget i de torra ingredienserna och arbeta till en smidig deg, ca 5 min. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Kavla ut degen på mjölad arbetsbänk. Fördela russin och tranbär på den utkavlade degen.
  • Rulla ihop till en längd, skär i 15 bitar och forma till runda bullar.
  • Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare ca 40 min.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Blanda mjöl och vatten till toppingen.
  • Ringla ett gallermönster med toppingen över bullarna och grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Pensla bullarna med ett uppvispat ägg direkt när de kommer ut från ugnen.
Klart!
Energi:

250 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 44 g
Fett: 5 g

Ingredienser

Vetemjöl
9 dl
Torrjäst
1 pkt
Salt
1 tsk
Strösocker
1 dl
Malen kanel
1 tsk
Malen ingefära
1 krm
50 g
3 dl
Ägg
1
Russin
100 g
Torkade tranbär
100 g
Topping:
Vetemjöl
2 msk
Vatten
2 msk
Vispat ägg
1