Hot cross buns

Hot cross buns

Betyg

(15 st)

60+ min

Hot cross buns är en kryddig vetebulle med torkad frukt och ett kors av glasyr. Bullen äts i många länder traditionsenligt på långfredagen, men passar året om såklart!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 15 st

Topping:

  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • 1 vispat ägg

Gör så här:

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser i en degbunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt svalna till ca 37°. Häll ner mjölkblandningen och ägget i de torra ingredienserna och arbeta till en smidig deg, ca 5 min. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min. Kavla ut degen på mjölad arbetsbänk. Fördela russin och tranbär på den utkavlade degen. . Rulla ihop till en längd, skär i 15 bitar och forma till runda bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare ca 40 min. Sätt ugnen på 200°. Blanda ihop mjöl och vatten till toppingen. Ringla ett gallermönster med toppingen över bullarna och grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg direkt när de kommer ut från ugnen.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 250 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 44 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem