
Hot chili
Med chorizokorv i chilin hettar det till bland bönorna.
Ingredienser
Antal portioner
- 400 g köttfärs
- 100 g chorizo eller annan stark korv
- 2 rödlökar
- 1 färsk röd chili
-
Arla® Svenskt Smör
- 1 tsk malen spiskummin
- 400 g kidneybönor
- 1 burk konserverade hela tomater
- 1 tsk salt
-
2 dl Arla Köket® matyoghurt
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Skär korven i bitar. Skala och klyfta lökarna. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Stek färsen i smör i en gryta. Rör ner korv och lök och låt det fräsa med. Rör ner pepparfrukt och spiskummin. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Häll ner bönor och tomater i grytan. Låt allt koka några min. smaksätt med salt. Rör ner hälften av yoghurten och låt inte grytan koka mer. Servera med resten av yoghurten och sallad till.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket 4 1998