Hoisinsås
10 min
Middag
•

Hoisinsås är en tjock, mörkbrun sås som har sitt ursprung i det kinesiska köket. Den används ofta som smaksättare i en mängd olika kinesiska rätter, som t ex pekinganka. Det är inte alls svårt att göra egen hoisisnsås!
Ingredienser
Vitlöksklyfta
|
1 |
---|---|
Kinesisk soja
|
1 dl |
Jordnötssmör creamy
|
3 msk |
Flytande honung
|
3 msk |
Ättiksprit 12%
|
1 msk |
2 msk | |
Tabasco
|
2 krm |
Sesamolja
|
1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per dl
Energi:
623 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per dl | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,6 g |
Protein: | 9,2 % | 14,1 g |
Fett: | 60,6 % | 42,7 g |
Kolhydrater: | 30,2 % | 46,4 g |

