Högrevsburgare med chili och fänkålsslaw
                                
                                     40 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  40 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Middag
                                    Snabbmat
                        
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    En riktigt högklassig ostburgare på högrev med bacon och saltgurka.
Ingredienser
Burgare:
| 
                                            
                                                Högrevsfärs
                                            
                                     | 500 g | 
|---|---|
| 2 msk | |
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Nymalen svartpeppar
                                            
                                     | 2 krm | 
Fänkålsslaw:
| 
                                            
                                                Fänkål
                                            
                                     | 1 | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Rött äpple
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Äggulor
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Grov skånsk senap
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Vitvinsvinäger
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 
                                            
                                                Matolja
                                            
                                     | 2½ dl | 
Tillbehör:
| 
                                            
                                                Rödlök
                                            
                                     | 1 | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Tomater
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Saltgurkor
                                            
                                     | 4 | 
| 125 g | |
| 
                                            
                                                Chili flakes
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                Bacon
                                            
                                     | 140 g | 
| 
                                            
                                                Hamburgerbröd, gärna brioche
                                            
                                     | 4 | 
| 
                                            
                                                Salladsmix
                                            
                                     | 65 g | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Vill du, går det bra att byta fänkålen mot strimlad vitkål och morot istället.
Näringsvärden, per port
Energi:
1290 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,9 g | 
| Protein: | 14,8 % | 47 g | 
| Fett: | 72,7 % | 106,1 g | 
| Kolhydrater: | 12,5 % | 39,6 g | 
 
     
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp)