Högrevsburgare med chili och fänkålsslaw
40 min
•
Arbetstid: 40 min
Huvudrätt
Middag
Snabbmat
•
En riktigt högklassig ostburgare på högrev med bacon och saltgurka.
Ingredienser
Burgare:
|
Högrevsfärs
|
500 g |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
Fänkålsslaw:
|
Fänkål
|
1 |
|---|---|
|
Rött äpple
|
1 |
|
Äggulor
|
2 |
|
Grov skånsk senap
|
2 msk |
|
Vitvinsvinäger
|
1 msk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Matolja
|
2½ dl |
Tillbehör:
|
Rödlök
|
1 |
|---|---|
|
Tomater
|
2 |
|
Saltgurkor
|
4 |
| 125 g | |
|
Chili flakes
|
|
|
Bacon
|
140 g |
|
Hamburgerbröd, gärna brioche
|
4 |
|
Salladsmix
|
65 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Vill du, går det bra att byta fänkålen mot strimlad vitkål och morot istället.
Näringsvärden, per port
Energi:
1290 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,9 g |
| Protein: | 14,8 % | 47 g |
| Fett: | 72,7 % | 106,1 g |
| Kolhydrater: | 12,5 % | 39,6 g |