Smashburger

Smashburger

45 min Huvudrätt
Det delikata med smashburger är att den blir riktigt krispig på ytan. Färsen ska formas till en lös boll för att sedan tryckas ut i het stekpanna så det blir maximal stekkontakt med köttet. Vi fyller denna smashburger med avokado, ost och srirachamayo.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Forma färsen till 8 bollar. Värm två stora stekpannor på hög värme med smör och rapsolja.
  • Lägg 4 bollar i varje stekpanna och tryck ut dem med en tyngd eller botten på en liten kastrull. Krydda med salt och peppar. Vänd efter 1 min och lägg på 1 skiva ost på varje burgare direkt.
  • Fyll hamburgerbröden med salladsblad, majonnäs, picklad rödlök, avokado och dubbla burgare.
Klart!
Energi:

874 kcal

Protein: 46 g
Kolhydrater: 44 g
Fett: 56 g

Ingredienser

Högrevsfärs
600 g
Salt och svartpeppar
1 msk
Rapsolja, till stekning
1 msk
Castello® Burger Cheddar skivad hårdost
8 skivor
Hamburgerbröd
4
Salladsblad
Majonnäs, gärna srirachamajjo
1 dl
Mosade avokados
2
Picklad rödlökar