Hjortytterfilé med rödvinssås smaksatt med choklad
1 tim 40 min
•
Arbetstid: 50 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Makalöst god sås med choklad. Tommys möra hjortfilé blir kvällens givna samtalsämne. Mustigt och gott. Receptet är skapat av Tommy Myllymäki, Årets kock 2007.
Ingredienser
|
Hjortytterfilé
|
600 g |
|---|---|
|
Svartpeppar
|
1 tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
| 1 msk |
Sås:
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
|
Morot
|
½ |
|
Rotselleri
|
½ |
|
Bacon
|
1 skiva |
|
Färsk timjan
|
10 kvistar |
| 1 msk | |
|
Rödvin
|
4 dl |
|
Balsamvinäger
|
½ dl |
|
Köttbuljong
|
4 dl |
|
Kanelstång
|
1 |
|
Riven färsk ingefära
|
1 msk |
|
Strösocker
|
1 tsk |
|
Salt och peppar
|
|
|
Majsstärkelse
|
|
| 30 g | |
|
Mörk choklad
|
50 g |
Grönsaker:
|
Butternutpumpa
|
300 g |
|---|---|
|
Svamp
|
200 g |
|
Färsk brysselkål
|
150 g |
|
Rödlök
|
1 |
| 2 msk | |
|
Salt och peppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
599 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,8 g |
| Protein: | 27,4 % | 40,4 g |
| Fett: | 40,2 % | 27,2 g |
| Kolhydrater: | 19,5 % | 28,8 g |