Hjortstek med svartkål, kantareller och selleripuré
                                
                                    1 tim
                                
                                    Huvudrätt
                                    Middag
                        
                    
                
                    •
                    
            
         
    Len selleripuré som får fin syra av crème fraiche och citron, perfekt till den lite söta såsen och den vilda smaken från hjortfilén.
 
    Ingredienser
| 
                                            
                                                Hjortstek
                                            
                                     | 600 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 
                                            
                                                Svartpeppar
                                            
                                     | 1 krm | 
| 2 msk | 
Syrad rödlök:
| 
                                            
                                                Rödlök
                                            
                                     | 1 | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Rödvinsvinäger
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Strösocker
                                            
                                     | 1 msk | 
Selleripuré:
| 
                                            
                                                Rotselleri
                                            
                                     | 500 g | 
|---|---|
| 1 dl | |
| 
                                            
                                                Citron
                                            
                                     | rivet skal och saft av ½ | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 
                                            
                                                Svartpeppar
                                            
                                     | 1 krm | 
Svartkål och kantareller:
| 
                                            
                                                Svartkål
                                            
                                     | 200 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Kantareller
                                            
                                     | 200 g | 
| 2 msk | |
| 
                                            
                                                Citron
                                            
                                     | rivet skal och saft av ½ | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 
                                            
                                                Svartpeppar
                                            
                                     | 1 krm | 
Fikonsås:
| 
                                            
                                                Fikonmarmelad
                                            
                                     | ½ dl | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Sherry vinäger
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Skånsk senap
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Olivolja
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 
                                            
                                                Svartpeppar
                                            
                                     | 1 krm | 
| 
                                            
                                                Levainbröd bröd
                                            
                                     | 4 skivor | 
|---|---|
| 2 msk | 
Gör så här
Syrad rödlök:
Hjortstek:
Selleripuré:
Svartkål och kantareller:
Fikonsås:
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
527 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,9 g | 
| Protein: | 20,8 % | 27 g | 
| Fett: | 58,8 % | 35 g | 
| Kolhydrater: | 20,4 % | 26,5 g | 
 
     
    &format=webp) 
     
     
     
     
    &format=webp) 
     
     
     
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    