Hjortrontårta

Hjortrontårta

Betyg

(47 st)

Hjortrontårta från Norrland! Smaken är rik av svenska hjortron och bottnarna krispiga som mandelflarn. Hjortrontårtan är allra godast om den får stå några timmar i kylen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

Tårtbottnar:

Fyllning:

  • 2 dl frysta hjortron
  • 2 msk strösocker

Garnering:

  • ½ dl hjortron

Gör så här:

Gör så här:

Bottnar: Sätt ugnen på 150°. Smält smöret i en kastrull och blanda ner resten av ingredienserna. Låt det koka upp. Rita 2 rundlar, ca 23 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Lägg pappret på en plåt. Klicka ut smeten i rundlarna och grädda dem i mitten av ugnen ca 15 min. Låt bottnarna svalna på galler. Vispa grädden till ett fast skum. Fyllning: Tina hjortronen och låt dem rinna av i en sil. Blanda med socker och rör till en ”sylt” mylta. Blanda myltan med hälften av grädden. Lägg ihop bottnarna med hjortrongrädde emellan. Garnering: Bred resten av grädden över tårtan. Garnera med hjortron. Tårtan är godast om den får stå några timmar i kyl eller över natten.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem