Hallon- och hjortronkompott med ingefärsgrädde

Hallon- och hjortronkompott med ingefärsgrädde

Betyg

(122 st)

Runda av middagen med en lättlagad dessert med friska smaker.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 225 g hjortron
  • 225 g hallon
  • ½ dl vatten
  • 1 dl strösocker

Ingefärsgrädde:

  • 2 msk flytande honung

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp vatten och socker, lägg i bären. Låt sjuda under försiktig omrörning ca 3 min. Låt svalna. Vispa samman crème fraiche och grädde. Rör ner ingefära och mynta. Varva kompott och ingefärsgrädde i glas. Ringla över honung.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 424 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 38 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem