Hirsgröt med karamelliserad banan och rostade nötter

Hirsgröt med karamelliserad banan och rostade nötter

Betyg

(0 st)

Hirs är ett naturligt glutenfritt sädesslag som är rikt på järn och magnesium. Starta dagen med en härlig gröt toppad med söta bananer och nötter.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1½ dl hirsflingor
  • 2 msk chiafrön
  • 3 dl vatten
  • 3 dl Arla® mjölk Standardmjölk
  • ½ tsk malen kanel
  • 2 krm salt

Karamelliserad banan:

Till servering:

  • ½ dl grovhackade hasselnötter
  • ev 1 krm flingsalt
  • Arla® mjölk Standardmjölk

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp hirsflingor, chiafrön, mjölk och vatten. Tillsätt kanel och salt och koka på svag värme under omrörning ca 5 min.

Skala och skär bananen i skivor. Smält smöret i en liten stekpanna. Tillsätt honungen när smöret tystnat och låt sjuda på svag värme ca 2 min, Lägg ner bananskivorna och stek på svag värme tills de mjuknat. Servera gröten i skålar toppad med karamelliserad banan och nötter.

Näringsvärden, per port inkl 1,5 dl mjölk till servering

  • Energi: 630 kcal
  • Protein: 19 g
  • Kolhydrater: 65 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem