Hirsgröt med karamelliserad banan och rostade nötter

Hirsgröt med karamelliserad banan och rostade nötter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

Hirs är ett naturligt glutenfritt sädesslag som är rikt på järn och magnesium. Starta dagen med en härlig gröt toppad med söta bananer och nötter.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1½ dl hirsflingor
  • 2 msk chiafrön
  • 3 dl vatten
  • 3 dl Arla® mjölk Standardmjölk
  • ½ tsk malen kanel
  • 2 krm salt

Karamelliserad banan:

Till servering:

  • ½ dl grovhackade hasselnötter
  • ev 1 krm flingsalt
  • Arla® mjölk Standardmjölk

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp hirsflingor, chiafrön, mjölk och vatten. Tillsätt kanel och salt och koka på svag värme under omrörning ca 5 min.

Skala och skär bananen i skivor. Smält smöret i en liten stekpanna. Tillsätt honungen när smöret tystnat och låt sjuda på svag värme ca 2 min, Lägg ner bananskivorna och stek på svag värme tills de mjuknat. Servera gröten i skålar toppad med karamelliserad banan och nötter.

Näringsvärden, per port inkl 1,5 dl mjölk till servering

  • Energi: 630 kcal
  • Protein: 19 g
  • Kolhydrater: 65 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem