Heta räkor med ris

Heta räkor med ris

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(12 st)

20 min

Såsen är lite het! Håll hårt i Sriracha-flaskan eller ta sweet chilisås för en mildare smak.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

  1. Tina räkorna och torka av dem med hushållspapper.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Finstrimla den gröna toppen på pak choi till garnering. Halvera och stek resten i smör-&rapsolja ca 3 min. Salta.
  4. Bryn räkorna runt om i omgångar i en het stekpanna. Salta.
  5. Lägg tillbaka alla räkorna, häll på syrad grädde och srirachasås. Låt puttra ihop ca 2 min tills räkorna är precis genomkokta.
  6. Toppa med strimlad pak choi. Servera med ris och stekt pak choi.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 595 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 53 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa: