Hemlagad julkorv

Hemlagad julkorv

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(28 st)

Bjud på hemlagad julkorv med fantastisk smak. Korvstoppning är roligt och inte så svårt som man kan tro. Frys korvarna råa om de ska kokas vid ett senare tillfälle.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 700 gram

  • 500 g fläskfärs
  • 100 g korngryn
  • 1 dl Arla Köket® vispgrädde vispgrädde 40%
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 dl kallt vatten
  • 1 msk potatismjöl
  • 1½ msk senap
  • ½ msk malen kryddpeppar
  • ½ tsk malen ingefära
  • ½ tsk malen vitpeppar
  • 1 msk salt
  • 2 m grisfjälster
  • bindgarn

Gör så här

Gör så här

  1. Låt korngrynen ligga i ½ liter kallt vatten 10-12 tim. Lägg fjälstren i blöt enligt anvisning på förpackningen.
  2. Sila av vattnet från korngrynen och blanda samman alla ingredienser till en jämn smet, gärna i köksmaskin.
  3. Spolas igenom fjälstret för att få bort saltet och för att kontrollera att det är helt. Trä upp på korvhornet till köttkvarnen, men lämna några cm utanför.
  4. Stoppa smeten i tratten och tryck ned den löst i fjälstret, då den sväller vid kokning. Tryck ut all luft och knyt om i ändan. Viktigt att ingen luft finns kvar i fjälstret för att korven inte skall spricka vid kokning.
  5. Dela upp korven i lagom långa bitar och knyt en enkel knut med bindgarn vid varje delning. Sjud i lättsaltat vatten, gärna med kryddpeppar och lagerblad, utan lock ca 20 min.

Tips:

Smörj korvhornet med lite olja innan du trär på fjälstret så går det lite lättare.

Tips:

Har du ingen köttkvarn med korvhorn går det att stoppa korvarna för hand med hjälp av en tratt, ca 2 cm i diameter. Alternativt kan smeten fyllas i en spritspåse som och man trär fjälstren på, och stoppas för hand.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 1910 kcal
  • Protein: 92 g
  • Kolhydrater: 68 g
  • Fett: 140 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag