Helstekt pepparbiff

Helstekt pepparbiff

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(28 st)

60+ min

Ta gärna fram köttet en stund innan du bryner på det för att få bästa stekytan. Servera steken varm eller ljummen på buffén eller som härlig söndagsmiddag med rostade rotfrukter och rödvinssky.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 125°. Dela vitlöken och gnid in köttet med vitlökens snittyta. Salta och peppra köttet. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Lägg köttet i en ugnssäker form med den delade vitlöken vid sidan om. Stek köttet i mitten av ugnen tills det har en innertemperatur på ca 55°. Låt köttet vila minst 30 min. Skär köttet i tunna skivor.

Kockens tips

Får du kött över är det gott att skiva tunt och äta kallt dagen efter också.

Näringsvärden, per port exkl tillbehör

  • Energi: 140 kcal
  • Protein: 25 g
  • Kolhydrater: 0 g
  • Fett: 4 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem