Helstekt fläskfilé med rostad pumpa och ost

50 min Huvudrätt Middag Varmrätt
Helstekt fläskfilé med rostad pumpa och ost

Lättlagad och färgsprakande maträtt där pumpa och kött steks tillsammans och ger varandra smak. Lägg upp allt på ett fat och toppa med krispiga frön, rucola och balsamicodressing.

Ingredienser

Fläskfilé
400 g
Butternutpumpa
1
3 msk
Salt
1 msk
Svartpeppar
1 krm
150 g
Rucola
60 g
Pumpakärnor
½ dl
Svartpeppar

Dressing:

Olivolja
1½ dl
Balsamvinäger
½ dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Salt och peppar

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skala, kärna ur och skär pumpan i små bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk smör-&rapsolja och rosta i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Putsa fläskfilén, salta och peppra. Stek köttet runtom i resten av smör-&rapsoljan i en stekpanna tills det fått lite färg.
  • Lägg över köttet i en ugnssäker form. Stek färdigt i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 70°. Ta ut köttet och låt vila.
  • Blanda alla ingredienser till dressingen. Häll av vätskan från osten.
  • Skiva köttet och lägg på ett fat med rucola. Ringla över dressingen, toppa med tärnad vitost, pumpakärnor, rucola och lite malen svartpeppar.
  • Servera med rostad pumpa och resten av dressingen.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

605 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 31 g
Kolhydrater: 16 g
Fett: 47 g
https://www.arla.se/recept/helstekt-flaskfile-med-rostad-pumpa-och-ost/