Helstekt fläskfilé med chilisås

Helstekt fläskfilé med chilisås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(286 st)

Helstekt fläskfilé med härliga smaker av chili, lime, sesamfrön och cashewnötter.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Bryn köttet runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna.
  2. Lägg köttet i en ugnssäker form. Salta och strö över chilipeppar och sesamfrö. Stek i mitten av ugnen 20-25 min till 65° innertemperatur.
  3. Skala och skär löken i klyftor. Kärna ur och skär chilin i skivor, dela sockerärterna. Fräs löken i smör-&rapsolja, tillsätt chili, sockerärter och cashewnötter, salta och peppra.
  4. Blanda såsen med chilipeppar och limeskal och värm den under omrörning. Skär köttet i skivor och servera med sås, grönsaker och ris.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 515 kcal
  • Protein: 36 g
  • Kolhydrater: 20 g
  • Fett: 33 g

Skriv ut

Källa: