Helstekt fläskfilé med chilisås

Helstekt fläskfilé med chilisås

Huvudrätt
Helstekt fläskfilé med härliga smaker av chili, lime, sesamfrön och cashewnötter.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°. Bryn köttet runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna.
  • Lägg köttet i en ugnssäker form. Salta och strö över chilipeppar och sesamfrö. Stek i mitten av ugnen 20-25 min till 65° innertemperatur.
  • Skala och skär löken i klyftor. Kärna ur och skär chilin i skivor, dela sockerärterna. Fräs löken i smör-&rapsolja, tillsätt chili, sockerärter och cashewnötter, salta och peppra.
  • Blanda såsen med chilipeppar och limeskal. Värm såsen under omrörning och smaka av med limesaft. Skär köttet i skivor och servera med sås och grönsaker.
Klart!
Tips:

Servera gärna med ris.

Energi:

432 kcal

Protein: 35 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Fläskfilé
500 g
2 msk
Salt
½ tsk
Chilipulver
½ krm
Sesamfrön
1½ msk
Rödlökar
2
Färsk röd chili
1
Sockerärter
150 g
1 msk
Cashewnötter
1 dl
Salt och peppar
Chilisås:
5 dl
Chilipulver
1 tsk
Lime, finrivet skal och pressad saft
1