Helgrillade morötter med honungsglaze och ostkräm

Helgrillade morötter med honungsglaze och ostkräm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(15 st)

Använd helst fast honung. Den smakar mer och gör glazen lagom flytande. Pensla mot slutet av grillningen när morötterna börjar få fin färg.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Glaze:

  • 2 msk honung
  • 1 msk sesamolja
  • saft av 1 lime
  • 1½ msk riven färsk ingefära
  • 1 msk hackad röd chili

Gör så här

Gör så här

  1. Blanda samman ingredienserna till glazen.
  2. Pensla morötterna med smör-&rapsolja och grilla på indirekt värme, gärna under lock, ca 30 min, tills de är mjuka. Vänd flera gånger.
  3. Pensla med glaze i omgångar mot slutet av grillningen.
  4. Mosa osten med matyoghurten. Blanda med limeskal och och peppar. Strö mynta och flingsalt över morötterna och servera ostkrämen till.

Tips:

Förkoka morötterna ca 3 min i lättsaltat vatten och spola dem kalla. Torka dem torrt och grilla på direkt värme ca 10 min tills de fått fin färg. Pensla med glazen mot slutet.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 310 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 19 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa: