Helgrillade morötter med honungsglaze och ostkräm

30 min
Helgrillade morötter med honungsglaze och ostkräm

Använd helst fast honung. Den smakar mer och gör glazen lagom flytande. Pensla mot slutet av grillningen när morötterna börjar få fin färg.

Ingredienser

Späda morötter
8
1 msk

Glaze:

Honung
2 msk
Sesamolja
1 msk
Lime
saft av 1
Riven färsk ingefära
1½ msk
Hackad röd chili
1 msk

Ostkräm:

200 g
3 dl
Lime
rivet skal av 1
Peppar
1 krm
Hackad färsk mynta
1 dl
Flingsalt
½ tsk

Gör så här

  • Blanda samman ingredienserna till glazen.
  • Pensla morötterna med smör-&rapsolja och grilla på indirekt värme, gärna under lock, ca 30 min, tills de är mjuka. Vänd flera gånger.
  • Pensla med glaze i omgångar mot slutet av grillningen.
  • Mosa osten med matyoghurten. Blanda med limeskal och och peppar. Strö mynta och flingsalt över morötterna och servera ostkrämen till.
Klart!

Förkoka morötterna ca 3 min i lättsaltat vatten och spola dem kalla. Torka dem torrt och grilla på direkt värme ca 10 min tills de fått fin färg. Pensla med glazen mot slutet.

Näringsvärden, per port

Energi:

310 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 9 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 21 g
https://www.arla.se/recept/helgrillade-morotter-med-honungsglaze-och-ostkram/