Helgrillade morötter med honungsglaze och ostkräm

Helgrillade morötter med honungsglaze och ostkräm

30 min
Använd helst fast honung. Den smakar mer och gör glazen lagom flytande. Pensla mot slutet av grillningen när morötterna börjar få fin färg.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/helgrillade-morotter-med-honungsglaze-och-ostkram/

Gör så här

  • Blanda samman ingredienserna till glazen.
  • Pensla morötterna med smör-&rapsolja och grilla på indirekt värme, gärna under lock, ca 30 min, tills de är mjuka. Vänd flera gånger.
  • Pensla med glaze i omgångar mot slutet av grillningen.
  • Mosa osten med matyoghurten. Blanda med limeskal och och peppar. Strö mynta och flingsalt över morötterna och servera ostkrämen till.
Klart!

Förkoka morötterna ca 3 min i lättsaltat vatten och spola dem kalla. Torka dem torrt och grilla på direkt värme ca 10 min tills de fått fin färg. Pensla med glazen mot slutet.

Energi:

310 kcal

Protein: 9 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Späda morötter
8
1 msk
Glaze:
Honung
2 msk
Sesamolja
1 msk
Lime
saft av 1
Riven färsk ingefära
1½ msk
Hackad röd chili
1 msk
Ostkräm:
200 g
3 dl
Lime
rivet skal av 1
Peppar
1 krm
Hackad färsk mynta
1 dl
Flingsalt
½ tsk