Helgrillade morötter med honungsglaze och ostkräm

Helgrillade morötter med honungsglaze och ostkräm

Betyg

(14 st)

Använd helst fast honung. Den smakar mer och gör glazen lagom flytande. Pensla mot slutet av grillningen när morötterna börjar få fin färg.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Glaze:

  • 2 msk honung
  • 1 msk sesamolja
  • saft av 1 lime
  • 1½ msk riven färsk ingefära
  • 1 msk röd chili

Gör så här:

Gör så här:

Blanda samman ingredienserna till glazen. Pensla morötterna med smör-&rapsolja och grilla på indirekt värme, gärna under lock, ca 30 min, tills de är mjuka. Vänd flera gånger. Pensla med glaze i omgångar mot slutet av grillningen. Mosa osten med matyoghurten. Blanda med limeskal och och peppar. Strö mynta och flingsalt över morötterna och servera ostkrämen till.

Tips:

Förkoka morötterna ca 3 min i lättsaltat vatten och spola dem kalla. Torka dem torrt och grilla på direkt värme ca 10 min tills de fått fin färg. Pensla med glazen mot slutet.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 310 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 19 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem