Hawaiipizza

1 tim Huvudrätt
Hawaiipizza

Hawaiipizzan med tomatsås, ost, skinka och ananas skapades i Kanada, spreds utöver världen och blev en världskändis. Den 60 år gamla succén med att lägga ananas på pizzan är idag en äkta klassiker!

Ingredienser

Pizzadeg:

Jäst
25 g
Vatten
2½ dl
2 msk
Vetemjöl
6 dl
Salt
½ tsk

Tomatsås:

2 msk
Tomatpuré
3 msk
Sambal oelek
1 tsk
Torkad oregano
1 msk
Finriven vitlöksklyfta
1
Vatten
½ dl

Fyllning:

150 g
Rökt skinka
100 g
Ananas
½
Färsk oregano eller basilika
½ kruka

Gör så här

Pizzadeg:

  • Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt och större delen av mjölet.
  • Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.

Tomatsås:

  • Rör ihop alla ingredienser i en skål.
  • Värm ugnen med en plåt till 250°.
  • Tärna skinka. Skär bort skalet och mittstocken på ananasen. Tärna frukten.
  • Kavla eller tryck ut degen till 2 pizzor. Lägg över dem på bakplåtspapper. Bred på tomatsåsen.
  • Fördela ost, skinka och ananas på pizzorna. Grädda en pizza i taget. Dra över pappret med pizzan till den varma plåten. Grädda i 12-15 min.
  • Toppa de färdiggräddade pizzorna med färsk oregano.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

654 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 5,2 g
Protein: 14,9 % 23,9 g
Fett: 37,1 % 27,4 g
Kolhydrater: 48 % 77,4 g
https://www.arla.se/recept/hawaiipizza/