Havreskorpor

Havreskorpor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

Knapriga havreskorpor med salta cashewnötter är ett gott tillbehör till en fruktsallad toppad med fräsch passionsfruktssås.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 50 st

Sås:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Blanda havregryn, vetemjöl, bakpulver, socker, grovhackade nötter och kardemumma. Smält smöret. Vispa upp ägg med matyoghurt och avsvalnat smör. Rör ner i mjölblandningen och arbeta ihop till en deg. Dela degen i 4 delar och rulla ut dem till längder, lika långa som plåten. Lägg dem på bakplåtspapper på plåten. Grädda mitt i ugnen 13-15 min. Ta ut och skär längderna i sneda, långa skivor. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan upp och grädda ytterligare 6-8 min. Stäng av ugnen, öppna ugnsluckan och låt skorporna stå kvar och torka ca 30 min. Sås: Dela passionsfrukterna i halvor och skrapa ur innehållet. Vispa grädde och rör ner passionsfrukt och yoghurt. Smaksätt med florsocker. Servera skorporna med såsen och en sallad på sommarens frukt och bär.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem