Havreskorpor

Havreskorpor

1 tim 30 min
Efterrätt
Går att frysa
Knapriga havreskorpor med salta cashewnötter är ett gott tillbehör till en fruktsallad toppad med fräsch passionsfruktssås.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/havreskorpor/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Blanda havregryn, vetemjöl, bakpulver, socker, grovhackade nötter och kardemumma.
  • Smält smöret. Vispa upp ägg med matyoghurt och avsvalnat smör. Rör ner i mjölblandningen och arbeta ihop till en deg.
  • Dela degen i 4 delar och rulla ut dem till längder. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Grädda mitt i ugnen 13-15 min.
  • Ta ut och skär längderna i sneda, långa skivor.
  • Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan upp och grädda ytterligare 6-8 min.
  • Stäng av ugnen, öppna ugnsluckan och låt skorporna stå kvar och torka ca 30 min.
  • Sås: Dela passionsfrukterna i halvor och skrapa ur innehållet.
  • Vispa grädde och rör ner passionsfrukt och yoghurt. Smaka av med florsocker.
  • Servera skorporna med såsen och en sallad på sommarens frukt och bär.
Klart!

Ingredienser

Havregryn
5 dl
Vetemjöl
4 dl
Bakpulver
2 tsk
Strösocker
2 dl
Saltrostade cashewnötter
75 g
Stötta kardemummakärnor
2 tsk
100 g
Ägg
2
1 dl
Sås:
Passionsfrukter
2
1 dl
1 dl
Florsocker
½ dl