Havreplättar med citronsocker
Nytt

Havreplättar med citronsocker

Naggande goda havreplättar gjorda på havredryck, ägg och mjöl. Låt gärna smeten stå kallt en stund för att svälla, då blir det mycket enklare att steka plättarna. Servera nystekta havreplättar med ett sött och läckert citronsocker - garanterad succé!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Vispa ihop 3 dl havredryck med allt mjöl till en slät smet.
  • Tillsätt resterande havredryck, ägg och salt. Vispa slätt.
  • Ställ smeten kallt att svälla minst 10 min.
  • Gör citronsockret under tiden. Tvätta citronen i ljummet vatten. Finriv skalet och blanda med socker.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en plättlagg eller stekpanna.
  • Häll i så mycket smet att botten precis täcks.
  • När ytan stelnat vänder du på plättarna och steker ytterligare någon minut.
  • Bäst blir plättarna om de steks i en riktigt het panna.
  • Servera nystekta havreplättar med citronsocker. Pressa gärna över saft av den använda citronen.
Klart!
Energi:

428 kcal

Fiber: 5 g
Protein: 10,1 g
Kolhydrater: 57,8 g
Fett: 17,2 g

Ingredienser

Citronsocker:
Strösocker
½ dl
Citron
1