Havrekakor med rabarber

30 min Buffé Fika
Frysbar
Havrekakor med rabarber

En liten knaprig kaka till kaffet. Sagolik, med ett syrligt stänk av rabarber!

Ingredienser

Späd rabarber
1
150 g
Strösocker
1 dl
Havregryn
2 dl
Vetemjöl
2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skär rabarbern i 1–2 cm tjocka bitar.
  • Rör samman smör och socker i en bunke. Tillsätt havregryn och mjöl och rör ihop till en deg.
  • Forma degen till kulor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • Tryck ner en bit rabarber i varje kula.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

70 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 4 g
https://www.arla.se/recept/havrekakor-med-rabarber/