Havreflarn
15 min
Fika
Frysbar
•

Havreflarn är knäckiga småkakor som är ett måste på det klassiska kakbordet. Dessa havreflarn är enkla att baka, det är bara att röra ner alla ingredienser i en liten katrull. Smeten klickas sedan ut på plåtar och gräddas i ca 5 minuter. Om du vill ha fin form på dina flarn kan du låta dem svalna över en rulle eller i en kakform. Krispigt och underbart gott!
Ingredienser
75 g | |
2 msk | |
Ljus sirap
|
2 msk |
Havregryn
|
1 dl |
Vetemjöl
|
1 dl |
Rårörsocker
|
1 dl |
Bakpulver
|
¼ tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Vill du göra små skålar kan du lägga dem över glas eller t ex brödkaveln när de fortfarande är varma.
Näringsvärden, per st
Energi:
80 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,3 g |
Protein: | 2,5 % | 0,5 g |
Fett: | 46,5 % | 4,2 g |
Kolhydrater: | 51 % | 10 g |

