Hastkaka med saffran

Hastkaka med saffran

Betyg

(31 st)

Snabb, enkel och god kaka. Kardemummaälskaren byter saffran mot 1 tsk stött kardemumma.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Garnering:

  • 2 msk pärlsocker
  • 2 msk hackad mandel

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl, socker, bakpulver och saffran i en bunke. Skär smöret i tunna skivor och lägg det i mjölblandningen. Finfördela smöret med en gaffel. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Klicka ut den i en smord och bröad rund sockerkaksform, ca 1 ½ liter. Strö över pärlsocker och mandel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Tips:

Mjölken kan bytas ut mot filmjölk.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem