Hasselnötsvåfflor med kolasås

Hasselnötsvåfflor med kolasås

Betyg

(23 st)

Med kalla råvaror och kolsyrat vatten blir våfflorna extra frasiga. Servera med grädde, hasselnötter och en underbar kolasås med lite sälta.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk bakpulver
  • 50 g hackade hasselnötter
  • 4 dl Arla® vispgrädde
  • 3 dl kolsyrat vatten
  • ½ dl Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja

Kolasås:

Gör så här:

Gör så här:

Börja med kolasåsen. Koka ihop grädde, smör och muscovadosocker i en kastrull under omrörning ca 10 min. Smula ner saltet. Blanda de torra ingredienserna till våfflorna i en bunke, spara lite av nötterna till servering. Rör ner 2 dl grädde, vatten och smör-&rapsolja. Grädda våfflorna. Vispa resten av grädden. Servera våfflorna med nötter, vispad grädde och kolasås.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 1090 kcal
  • Protein: 10 g
  • Kolhydrater: 67 g
  • Fett: 86 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem