Hasselnötsvåfflor med kolasås

Hasselnötsvåfflor med kolasås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(23 st)

Med kalla råvaror och kolsyrat vatten blir våfflorna extra frasiga. Servera med grädde, hasselnötter och en underbar kolasås med lite sälta.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Kolasås:

Gör så här:

Gör så här:

Börja med kolasåsen. Koka ihop grädde, smör och muscovadosocker i en kastrull under omrörning ca 10 min. Smula ner saltet. Blanda de torra ingredienserna till våfflorna i en bunke, spara lite av nötterna till servering. Rör ner 2 dl grädde, vatten och smör-&rapsolja. Grädda våfflorna. Vispa resten av grädden. Servera våfflorna med nötter, vispad grädde och kolasås.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 1090 kcal
  • Protein: 10 g
  • Kolhydrater: 67 g
  • Fett: 86 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem