Hasselnötsvåfflor med kolasås

Brunch
Hasselnötsvåfflor med kolasås

Med kalla råvaror och kolsyrat vatten blir våfflorna extra frasiga. Servera med grädde, hasselnötter och en underbar kolasås med lite sälta.

Ingredienser

Vetemjöl
4 dl
Salt
½ tsk
Bakpulver
½ tsk
Hackade hasselnötter
50 g
4 dl
Kolsyrat vatten
3 dl
½ dl

Kolasås:

2 dl
50 g
Ljust muscovadosocker
1 dl
Flingsalt
½ tsk

Gör så här

  • Börja med kolasåsen. Koka ihop grädde, smör och muscovadosocker i en kastrull under omrörning ca 10 min. Smula ner saltet.
  • Blanda de torra ingredienserna till våfflorna i en bunke, spara lite av nötterna till servering. Rör ner 2 dl grädde, vatten och smör-&rapsolja.
  • Grädda våfflorna. Vispa resten av grädden. Servera våfflorna med nötter, vispad grädde och kolasås.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

1099 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,2 g
Protein: 3,8 % 10,2 g
Fett: 70 % 87 g
Kolhydrater: 26,2 % 70,9 g
https://www.arla.se/recept/hasselnotsvafflor/