Hasselnötsvåfflor med kolasås
Brunch
Efterrätt
•
Med kalla råvaror och kolsyrat vatten blir våfflorna extra frasiga. Servera med grädde, hasselnötter och en underbar kolasås med lite sälta.
Ingredienser
|
Vetemjöl
|
4 dl |
|---|---|
|
Salt
|
½ tsk |
|
Bakpulver
|
½ tsk |
|
Hackade hasselnötter
|
50 g |
| 4 dl | |
|
Kolsyrat vatten
|
3 dl |
| ½ dl |
Kolasås:
| 2 dl | |
| 50 g | |
|
Ljust muscovadosocker
|
1 dl |
|
Flingsalt
|
½ tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
1099 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,2 g |
| Protein: | 3,8 % | 10,2 g |
| Fett: | 70 % | 87 g |
| Kolhydrater: | 26,2 % | 70,9 g |