Hasselnötsbakat rådjur med rotselleri och rådjurstartar
2 tim
•
Arbetstid: 2 tim
•
Rådjur på två sätt - sotat med kryddor och sedan bakat med hasselnötter och som en tartar. Servera rotselleri i olika former till. Detta är Årets kock 2016, Jimmi Erikssons, vinnarrätt som han här anpassat för hemmakockar.
Jimmi Eriksson
Årets kock 2016
Ingredienser
Rådjurstartar:
|
Rådjursinnerfiléer à 100 g
|
2 |
|---|---|
|
Rotselleri
|
100 g |
|
Ättiksprit 12%
|
½ dl |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Vatten
|
1 dl |
|
Grovkornig dijonsenap
|
½ dl |
|
Salt
|
½ tsk |
Vinägersky:
|
Rödlök
|
1 |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
| 2 msk | |
|
Färsk timjan
|
5 kvistar |
|
Söt rödvinsvinäger
|
2½ dl |
|
Köttbuljong
|
7½ dl |
|
Salt
|
½ tsk |
Ugnsbakad rotselleri:
|
Rotselleri
|
500 g |
|---|---|
| 3 msk | |
|
Salt
|
1 tsk |
Rotsellerikräm:
|
Rotselleri
|
500 g |
|---|---|
| 2½ dl | |
| 2½ dl | |
| 100 g | |
|
Salt
|
½ tsk |
Hasselnötsbakat rådjur:
|
Rådjursytterfiléer à 250 g
|
2 |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Senapsfrön
|
½ msk |
|
Dillfrön
|
½ msk |
|
Enbär
|
½ msk |
|
Cayennepeppar
|
½ msk |
|
Fänkålsfrön
|
½ msk |
|
Korianderfrön
|
½ msk |
|
Hasselnötter, skalade
|
100 g |
Servering:
|
Lingon
|
1 dl |
|---|---|
|
Strösocker
|
2½ msk |
|
Lingonpulver
|
ev 2 krm |
Gör så här
Rådjurstartar:
Vinägersky:
Ugnsbakad rotselleri:
Rotsellerikräm:
Hasselnötsbakat rådjur:
Servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
1355 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 15,2 g |
| Protein: | 20,2 % | 67,2 g |
| Fett: | 59,9 % | 91,9 g |
| Kolhydrater: | 19,9 % | 66,2 g |