Hasselbackspumpa

Hasselbackspumpa

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(9 st)

1 tim

Pumpan får ett frasigt yttre när den steks på hasselbacksvis med örter och rikligt med smör. Ett vackert tillbehör eller en vegetarisk ensamrätt serverad med en bönsallad och grönsaksyoghurt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Halvera och skala pumpan, skrapa ur kärnorna, spara dem gärna. Lägg halvorna med snittytan ner på smord plåt och skär djupa skåror, men inte helt igenom. Spraya med smör-&rapsolja. Baka i mitten av ugnen i 30 min. Ta ut och strö över timjan, ströbröd, salt och peppar. Baka i ytterligare ca 15 min, tills de har fått fin färg. Servera med grönsaksyoghurt och bröd

Näringsvärden, per port exkl tillbehör

  • Energi: 435 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 94 g
  • Fett: 10 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem