Hasselbackspumpa

Hasselbackspumpa

1 tim
Pumpan får ett frasigt yttre när den steks på hasselbacksvis med örter och rikligt med smör. En underbar vegetarisk rätt, eller som ett tillbehör till kyckling eller lammfärsbiffar. Denna hasselbackspumpa har vi toppat med brynt smör, rostade hasselnötter, granatäpple och krämig och vitost.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Halvera och skala pumpan, skrapa ur kärnorna.
  • Lägg halvorna med snittytan ner på smord plåt och skär djupa skåror, men inte helt igenom. Klicka över smör och baka i mitten av ugnen i ca 30 min.
  • Ta ut pumpan och strö över timjan, ströbröd, salt och peppar. Baka i ytterligare ca 15 min, tills de har fått fin färg.
  • Bryn 100 g smör under ständig omrörning tills det doftar nötigt och får en mörk gyllene färg. Häll över i en skål.
  • Häll brynt smör över pumpan. Toppa med granatäpple, hasselnötter, smulad vitost och färsk timjan.
Klart!
Energi:

460 kcal

Protein: 9 g
Kolhydrater: 93 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Butternutpumpa
1
50 g
Hackad färsk timjan
1 msk
Ströbröd
1 msk
Salt
½ tsk
Nymald svartpeppar
1 krm
Till servering:
100 g
Granatäppelkärnor
1 dl
Rostade hasselnötter
1 dl
150 g
Färsk timjan